ЦСКА-София се падна срещу един от най-силните отбори в третия по

...
ЦСКА-София се падна срещу един от най-силните отбори в третия по
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" ще срещне "Рома" с Моуриньо в групите

" ЦСКА-София " се падна срещу един от най-силните тимове в третия по значителност европейски клубен шампионат Лига на конференцията. Това е отборът на " Рома ", който от този сезон е воден от Жозе Моуриньо. През предишния сезон двата отбора бяха в една група в Лига Европа, като мачът в Рим приключи 0:0, а този в София бе извоюван от домакините с 3:1. Сега обаче Моуриньо е окуражен да печели титли с новия си тим, в това число и Лига на конференцията, където " Рома " е считан за главен любимец, дружно с " Тотнъм ". Останалите два отбора в група С, в която е " ЦСКА-София ", са украинският " Зоря " (Луганск) и норвежкият първенец " Бодьо " / " Глимт ".

Единственият различен българин, който ще играе в шампионата - националът Васил Божиков, ще има много сложна задача със  " Слован " (Братислава) в група F, където противници ще са  " Копенхаген ", ПАОК и гибралтарската сензация " Линкълн Ред Импс ".

 

ЖРЕБИЯТ В ЛИГА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

Група А : ЛАСК, " Макаби " (Т.Ав), " Алашкерт ", ХИК

Група В : " Гент ", " Партизан ", " Флора ", " Анортозис "

Група С : " Рома ", " Зоря ", " ЦСКА-София ", " Бодьо " /Глимт "

Група D : АЗ  " Алкмаар ", " Клуж ", " Яблонец ", " Рандерс "

Група E : " Славия " (Прага), " Фейенорд ", " Унион " (Берлин), " Макаби " (Хайфа)

Група F : " Копенхаген ", ПАОК, " Слован " (Братислава), " Линкълн Ред Импс "

Група G : " Тотнъм ", " Рен ", " Витес ", " Мура "

Група H : " Базел ", " Карабах ", " Кайрат ", " Омония "

Първите мачове са на 16 септември.

 

" Лудогорец " имаше надалеч по-голям късмет по време на жребия за групите на втория по мощ клубен шампионат в Европа - Лига Европа. Разградчани заобиколиха най-силните тимове - " Наполи ", " Лацио ", " Олимпик " (Лион), " Байер " (Леверкузен), " Айнтрахт ", " Монако ", " Динамо " (Загреб), " Селтик ", " Рейнджърс ", " Лестър ", ПСВ " Айндховен " и " Галатасарай ".

Жребият, теглен в Истанбул, дефинира " Лудогорец " да е в група F дружно с португалския " Брага ", сръбския " Цървена звезда " и датския " Мидтиланд ". Срещу всички тях българският първенец е играл през годините.

Най-пресни са спомените от мачовете с " Мидтиланд " от лятото на м.г. във II квалификационен кръг за Шампионската лига. Победителят бе избран единствено в един мач, като датчаните завоюваха с 1:0 в Разград. Тогава против " Лудогорец " игра националът Божидар Краев, който още има контракт с датския клуб, само че оттова не са решили дали да го задържат за сезона или още веднъж да го преотстъпят. Краев е и единственият български футболист в 31-те клуба в шампионата, с изключение на " Лудогорец ".

През 2017 година разградчани бяха в една група с " Брага " още веднъж в Лига Европа, като българският отбор завоюва с 2:0 в Португалия, а мачът в Разград приключи 1:1.

През 2016 година пък " Лудогорец " се изправи против " Цървена звезда " в III пресявка за Шампионската лига. След 2:2 в България се стигна до трагичен реванш в Белград, извоюван от " Лудогорец " с 4:2.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР